Karamellpudding er noe alle kan like! Jeg trodde dette var mye jobb, men var positivt overrasket det det ble gjennomført på nyttårsaften. Anbefales!
Sett komfyren på 125° C
Ha 5 ss farin i en kjele som settes på middels varme. Sukkeret varmes opp samtidig som kjelen ristes forsiktig. Når sukkeret har begynt å karamellisere seg, rører du forsiktig i sukkermassen, pass på så det ikke blir brent! Hell det over i en brødform og fordel det slik at det fordeler seg jevnt i bunnen av formen og oppover kantene. Sett formen til avkjøling.
Kok opp 3 dl melk, 3 dl kremfløte, 2 dl farin og 1 vaniljestang. Avkjøl blandingen og tilsett 7 lett sammenpisket egg.
Sil blandingen over i brødformen med karamell, la det stå i ro i 10 minutter så blandingen setter seg og du unngår luftbobler.
Sett formen i vannbad i komfyren, stek karamellpuddingen i 2-3 timer, avhengig av hvor sterk ovn du har. Mot slutten av steketiden kan du sjekke med en fuktet skje om overflaten er fast, når den er fast, er puddingen klar.
Avkjøles i formen i noen timer, gjerne over natten.
Løsnes langs lanten av formen og hvelves over et fat med kanter.
Både litt ekstra karamellsaus og pisket krem kan være godt tilbehør!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar