Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (880) Hverdag (484) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 9. januar 2019

Karamellpudding

 
Karamellpudding er noe alle kan like! Jeg trodde dette var mye jobb, men var positivt overrasket det det ble gjennomført på nyttårsaften. Anbefales!
 
Sett komfyren på 125° C
Ha 5 ss farin i en kjele som settes på middels varme. Sukkeret varmes opp samtidig som kjelen ristes forsiktig. Når sukkeret har begynt å karamellisere seg, rører du forsiktig i sukkermassen, pass på så det ikke blir brent! Hell det over i en brødform og fordel det slik at det fordeler seg jevnt i bunnen av formen og oppover kantene. Sett formen til avkjøling.
Kok opp 3 dl melk, 3 dl kremfløte, 2 dl farin og 1 vaniljestang. Avkjøl blandingen og tilsett 7 lett sammenpisket egg.
Sil blandingen over i brødformen med karamell, la det stå i ro i 10 minutter så blandingen setter seg og du unngår luftbobler.
Sett formen i vannbad i komfyren, stek karamellpuddingen i 2-3 timer, avhengig av hvor sterk ovn du har. Mot slutten av steketiden kan du sjekke med en fuktet skje om overflaten er fast, når den er fast, er puddingen klar.
Avkjøles i formen i noen timer, gjerne over natten.
Løsnes langs lanten av formen og hvelves over et fat med kanter.
Både litt ekstra karamellsaus og pisket krem kan være godt tilbehør!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar