Den perfekte høstkaken! Rask å lage til tekoppen etter middagen etter tur i den fine høstværet. Vi er veldig glade i det sprø lokket, så vi har laget oss en oppskrift med rikelig med crumble!Sett stekeovnen på 200 grader før du starter med å kutte opp 5 norske, røde epler i små biter, eplebitene puttes i stekepannen med litt smør, 1 ss brunt sukker og 1 dl eplejuice. Stek eplebitene møre før du heller dem opp i en smurt paiform.
Mens eplene steker, rekker du å lage toppingen. vi blander 3 dl havregryn, 1,5 dl hvetemel, 75 g brunt sukker og 100 g romtemperert smør sammen med hendene (kan også bruke blender, om du vil slippe å grise til hendene dine).
Etter å ha helt epleblandingen i paiformen strør du over en neve rosiner og en neve hakkede mandler. Deretter strør du havregrunblandingen over og setter formen i ovnen i 20-25 minutter til lokket har blitt gyllent.
Serveres lunken med vaniljeis. Nam nam!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar