Etiketter

butikktips (48) Elgseter (245) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (189) mat (317) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

fredag 28. oktober 2016

Apple Crumble Pie



Den perfekte høstkaken! Rask å lage til tekoppen etter middagen etter tur i den fine høstværet. Vi er veldig glade i det sprø lokket, så vi har laget oss en oppskrift med rikelig med crumble!


Sett stekeovnen på 200 grader før du starter med å kutte opp 5 norske, røde epler i små biter, eplebitene puttes i stekepannen med litt smør, 1 ss brunt sukker og 1 dl eplejuice. Stek eplebitene møre før du heller dem opp i en smurt paiform.
Mens eplene steker, rekker du å lage toppingen. vi blander  3 dl havregryn, 1,5 dl hvetemel, 75 g brunt sukker og 100 g romtemperert smør sammen med hendene (kan også bruke blender, om du vil slippe å grise til hendene dine).


Etter å ha helt epleblandingen i paiformen strør du over en neve rosiner og en neve hakkede mandler. Deretter strør du havregrunblandingen over og setter formen i ovnen i 20-25 minutter til lokket har blitt gyllent.


Serveres lunken med vaniljeis. Nam nam!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar