Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (880) Hverdag (484) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 8. oktober 2016

Kantarellsaus


Sesongen er på hell nå, men vi gir oss ikke før den er helt ferdig! Derfor deler vi denne deilige oppskriften. Vi har laget den med biff av rein sammen med hasselbackpoteter. Man kan også få en veldig god kantarellsaus (hverdagsvarianten?) om en ikke siler sausen på slutten og kutter fløten og smøret.
Det blir nok saus til fire (eller to middager for vår del).

Stek 5 sjalottløk med 2 fedd hvitløk i olje og litt smør til løken blir myk. Tilsett 150 g kantareller, timian, salt og pepper og la dette steke sammen. Rør forsiktig så det ikke svir seg. Tilsett 0,5 dl hvitvin og 3 dl grønnsakskraft, kok det opp og la dette putre sammen i et kvarters tid. Kjør så blandingen i en blender så den blir glatt.
Nå kan sausen serveres.
Om du ønsker en fyldig og kremet variant, siler du nå sausen i et dørslag. Så koker du den opp og tilsetter 2 dl fløte, sett kjelen på medium varme og tilsett 100 g kaldt smør i terninger, rør inn terning for terning. Så har du festsausen klar!



Pre blender

Post to minutter i blenderen

Smør rett før servering 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar