Etiketter

butikktips (49) Elgseter (250) Ferie (107) hund (736) Hverdag (363) interiør (97) jakt (142) Jul (209) Krokskogen (190) mat (335) Matauk (54) new York (126) oppskrift (151) Reise (174) restauranttips (109) Salat (10) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (214)

torsdag 13. oktober 2016

Tjuvradder på besøk!

Mindre enn en uke etter bukkefallet, var alle reinsføttene borte fra plenen! -vi skjønte ingenting, men etter noen dager glemte vi hele forsvinnelsen... For halvannen uke siden tok vi to elgkalvskinn hjem og 8 kalveføtter... Da Gunnar kom hjem tirsdag kveld var alt på plass, onsdag morgen var et skinn og tre føtter borte. I helgen ble nok en fot borte... Tirsdag morgen lå det bare en fot igjen! Jeg så at Lakka sniffet ivrig rundt hushjørnene, og kom på at det ville vært veldig rart om ville dyr ikke hadde etterlatt seg spor under tyveritoktet, særlig med tanke på at de hardbustede elgskinnene burde etterlatt seg noen hårdotter her og der... Og da jeg kom ut på plenen så jeg en stripe i gresset og noen hårdotter lå igjen inntil den store steinen. Stripen fortsatte ned til mellom låven og urtehagen, der lå skinnet og videre nedover og mot gjerdet i hjørnet av plenen lå de tre manglende føttene! Porene forsvant over/under/gjennom gjerdet og over jordet. Skinn og føtter ble med opp igjen, og vi tobeinte kunne dra på jobb. Onsdag morgen hadde tyvene igjen vært på ferde, en fot og skinnet var flyttet, og det hadde kommet like langt som morgenen før. Det er nå vi skulle hatt viltkameraet oppe, for hvem er tyven? Vi heller mest mot grevling, men det kan jo også være rev... Er det et dyr eller flere? Hvorfor har det/de ikke fått med seg skinn og føtter til skogs de siste to nettene? -vanskelig å dra?/blitt skremt?/noe annet?
Det som er sikkert, er at vi må ut på sporing en dag vi kommer hjem før det er mørkt. Så finner vi fort ut hvor skinn og føtter drar, om vi har med en elghundnese på sporing. Mysteriet fortsetter! 

Avslørt! 

Skinn og fot


Over gjerdet utpå jordet... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar