Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

mandag 3. oktober 2016

Kveldspost på fredag

Vi er klare for litt elg! 

Vi var i Nesbyen før seks på fredag, så da dro de grå og jeg rett opp i skogen for å postere litt i skumringen. Vi gikk inn ved Gråbeinhytta og satte oss ved posten vi satt på på tirsdag. Med hundene i bånd og halvannen time i stillhet var selvsagt målet å se elg, med total flaks kunne vi fått elg "på post", med mye flaks ville vi kunne se elg for å gjøre en vurdering for jekten dagen derpå. Men om siste ble tilfellet måtte vi være der ubemerket og ikke risikere å skremme noe(n).
Lakka og Bamse tuslet fint innover i båndene sine og gjorde markeringer som tilsa at det hadde vært elg i området den siste tiden.

Vi hadde ikke sittet lenge på post, før jeg så en mistenkelig flekk øverst i hogstflata på andre siden av bekken. Med en nærmere titt med kikkerten fikk jeg bekreftet at det var ku og kalv. De beitet og hadde ikke peiling på at vi var i nærheten. De beitet sakte i retning av der vi møtte dem på tirsdag, men det gikk ikke veldig fort... Etter hvert som det ble mer og mer skumt, fant jeg ut at vi måtte gjøre en forflytning, om de kom over elva ville det være 300 meter tilbake det vi kom fra. Så vi pakket oss sammen og med fullt fokus på ku og kalv legger vi avgårde... Og plutselig oppdager Lakka et dyr som er på vei over flata bak der vi hadde sittet. Jeg fikk min fulle hyre med  å samle flokken... Det var uansett ei enslig ku, og voksne kuer er vi ferdige med... Men allikevel var det moro å kunne nyte synet av elgen som ruslet over flata på 100 meters hold mens vi satt som tente lys og så på. Vi rakk ikke få over kua og kalven mens det var skytelyst (nok) heller, men de tenkte vi at vi skulle prøve oss på dagen etter...

Alle var vi i alle fall fornøyde med å være i gang med helgens jakt!

Overgang

Bamse er med! 

Lakka følger med! 

Svart flekk øverst i flata her altså. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar