Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (113) hund (860) Hverdag (467) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (236) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (222) restauranttips (124) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (258)

fredag 27. september 2019

Nostalgi

Når en har opplevd brann, kan det være de merkeligste ting som plutselig blir veldig viktige! En ting som har fått stor betydning for oss, er en del gamle ting, jordisk gods rett og slett. Og er det noe vi vet, så er det ikke at det er det viktigste. Allikevel, så er det noe å holde fast i. Minner om gode stunder. Slikt som vekker gode følelser, gir et smil om munnen. De gangene en står og skal fordele ting og tang, kan mye velges bort. I det du står der og ingen ting er igjen, annet enn en sotete messingmugge, en litt skjev veddunk og et bilde som mangler et hjørne, betyr alle tingene veldig mye. Alle de tingene du ikke kunne velge om du ville ta vare på, gi bort eller kaste. Og det er da en loppemarked og bruktbutikker får en helt annen betydning!
Vi har samlet ganske mange ting gjennom årene som har gått siden november 2004. Stort og smått. Men, en ting som virkelig gav kribling i magen og smil om munnen, var da vi i høst hadde disse koppene samlet (igjen)!  Gomo og gofa hadde tre kopper som så akkurat slik ut. Og de skapte mye moro, frustrasjoner, diskusjoner og aktivitet. Det er vel ikke så vanskelig å tenke seg hvilken kopp som var mest populær? Og hvilke det var moro å dele ut til noen andre (gjerne til de som ikke var så stødige i lesingen enda)? To ble funnet på en antikvitetsbutikk på Sørlandet, den siste dukket opp i kjøkkenskapet på Gudrun sin hytte. 
Tjukken - Slanken - Småen fra Porsgrunn Porselen med bondemønster. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar