Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 14. august 2018

Tur til Rui og EidsborgSøndagsturen gikk rett opp til Rui, og forbi... Planen var å gå tur/retur Eidsborg, men et stykke opp, måtte vi ta eieransvar og snu. Det er en veldig bratt tur og i stekende varme og den literen med vann vi hadde tatt med til de små grå var nesten borte før vi var halvveis, vurderte vi det som ikke forsvarlig å gå videre. Så vi snudde, og kjørte opp til stavkirken og museet.

Det var en veldig flott sti oppover, der store deler av veien til Rui var steinlagt av sherpaer fra Nepal, spor etter sherpaenes opprinnelse henger igjen mellom trærne på vei oppover

Lakka er på vei opp!

Godt med vann!

Pust i bakken

Rui

 

Plassen Rui er kjent for de to søstrene på knappe 120 centimeter som bodde der, med en fantastisk utsikt over Bandak. Les om Rui-jentene her.


Et bilde av jentene fra utstillingen på Eidsborg
 
På Vest Telemark museum Eidsborg er det mange gamle hus fra Telemark, Telemarksutstilling inne, en midlertidig utstilling om Rui-jentene og en utrolig sterk utstilling: Forfall-stedene me forlet, om fraflyttingen og forfallet rundt om i Norge av Øystein Morten og Pål Hermansen, de har også skrevet bok om prosjektet.


Kister fra Telemark


Fra utstillingen Forfall-stedene me forlet


...noen ventet ute...


En fjording bør det jo væer på et nasjonalromantisk utendørsmuseum


Gamle hus
Lakka titter innom


Eidsborg stavkirke er fortsatt i bruk, men ligger inntil nuseet og museet holder omvisninger der. Den er bygd på 1200-tallet, og i følge sagnet skal den være bygd av underjordiske
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar