Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (878) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 28. august 2018

Jaktstart 2018!

Endelig er vi i gang! Reinsjakt er først ut på programmet, den første helgen ble fin! Rendalsfjella er så fine å gå i. Været varierte fra VARMT til sludd. Så alt av tekstiler måtte inn til tørk eller vask og tørk på mandag.
Jeg kom opp fredag og kjørte til Fiskevollvegen. Etter en liten kjøretur videre innover, parkerte jeg Jaktmobilen i grustaket på Stonga, og krabbet baki for å lade opp. Klokka seks var jeg ute og trasket et godt stykke oppover. Det ble, som vanlig, frokost i det fri, og jeg fikk testet Barocook (kommer et eget innlegg om det) for første gang, skikkelig luksus med en tekopp i reinsjakta også! Etter en stund med kikkerttitting (mye folk da, 400 reinsjegere ute i Rendalen i år!), dukket det plutselig (troll i eske) opp en liten flokk på 8 dyr, i minste laget for meg, men det er jo alltid spennende å se dyr! Jeg flyttet litt på meg, og utpå dagen dukket også Kristian opp. Vi ble sittende en stund før vi tuslet ned igjen da vi så at det spådde regnværet var i anmarsj, det rakk å buldre litt inne i Sølenmassivet også før vi var inne i bilen igjen. Så, da tok vi oss en kjøretur i styrtregnet. Viktig for Kristian å få gjort seg litt kjent også, så vi dro til Misterdalen og sjekket ut veiene som går der. Kvelden ble avsluttet på Envola, en ypperlig utkikkspost! Så kjørte vi opp til Unset og kjørte inn veien som går til Haugsetvollen. Etter å ha vist Kristian Søvollen, Mistra og Smikkjøllbua, ble campen etablert i skogkanten vest for Søvollen og deilig biffmiddag ble tilberedt på Stormkjøkken og fortært. Søndag morgen bar det ut igjen klokka seks, vi så først flokk på Kverninghøgda, og etter hvert oppdaget vi også flere på Misterfløyet. Vi gikk ut på hver vår side av Mistra, og jeg fikk nærkontakt med dyra mellom Kverninghøgda og Marsfjellet, men i flokken på ca. 100 dyr, var det ikke en eneste storbukk å se. Det ble en del kikring på Misterfløyet og alle dyra forsvant øst og bort. Det blir også mye fart på dyra nå i starten av jakta, det er mye folk ute i terrenget, og de blir fort presset nærmest fra skanse til skanse, og da ender det som oftest med at ingen får skutt. Slik ble det denne dagen, mange observasjoner av mange dyr, men i forhold til observasjoner var det få som gikk i bakken.
Midt på dagen sa vi oss ferdige med Misterfløyet og forflyttet oss østover, helt til Haugsetvollen, som er det området hvor ulven har herjet verst i sommer. Vi gikk en sti opp på Tangtjønnhøgda, der vi med en gang vi kom opp fra skogen fikk øye på en liten reinsflokk i full fart avgårde. Mye folk var det i området også. Fra kokende sommertemperatur (slik at jeg lurte på om det kunne være mulig å få av meg mer klær...), til vind og etter hvert sludd ble turen... Og da uværet startet, trakk våre medjegere seg ned igjen fra området, mens vi ble sittende inntil en stein på en liten høyde. Når været er slik, gjelder det å finne flytsonen, der du bare er ogfokuserer på å følge med på omgivelsene rundt deg. Det nytter ikke å tillate seg å kjenne at en fryser. For, reinen er ute i all slags vær, det fikk vi en bekreftelse på da det stod på som verst: først dukket det opp en liten flokk med små dyr som kom på baksiden av steinen vår, og Kristian ble sendt avgårde, men han hadde ikke kommet langt før han måtte "kalles inn igjen", det kom en liten flokk på nedsiden også, en bukkeflokk(småbukker). Så da var det å komme seg litt nærmere da, og det var vanskelig, siden vinden var feil for oss. Men, Kristian kom seg frem til en stein, men fikk ikke noe klart bilde i kikkerten, men moro var det! Etter et-par timer til i uværet bar det nedover.
Etter å ha skiftet til tørt kom vi innpå en stor flokk i full fart mellom flere titalls jegere, før vi avsluttet med speiding uten resultat over Misterfløyet.
En fin og spennende jakthelg var over, og det er bare å glede seg til neste helg. (mon tro om det ble fall på NATO-sjefen dagen etterpå? -han vinket i allefall til skuelystne medjegere på vei ned fra fjellet)

Klar for å komme meg ut på fredag!

Så er jakta 2018 i gang
 
Ny-børsa er med på sin første reinsjakt, og det har tydeligvis vært rein her på Stonga før...

Uvær!

Blå kveld

Campen er klargjort på 10 minutter, veldig kjekt med enstangs lavvo! Fordelen med å campe samme sted som vi parkerer er at vi lukser oss med feltsenger også. Det var veldig godt denne dagen, siden bakken var så våt.

Fikk besøk av ei marihøne på sekken på søndagStor flokk under press, da er det ikke mye storbukk å få tak på i alle fall (de plasserer seg i midten)
 
Det ble tatt lite bilder på søndag på grunn av uvær (og en batteribank som kortsluttet...) Men, etter å ha blitt gjennomvåt til skinnet etter ei sluddbyge var det utrolig godt å finne ei tørr turbukse (og genser, jakke, skjerf, hansker og lue)i bilen (selv om blått i følge noen er fy fy på reinsjakt...) før vi tok en liten kveldsrunde til slutt. Marsfjellet og Kverninghøgda der borte...

 
 

Vi avslutter helga klokka åtte, det er siste frist for å 19.59 er siste frist for å løsne skudd
 
Hjelpsomme oppsynsmenn i Rendalen som har oversikt over det meste.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar