Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (908) Hverdag (490) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

mandag 20. august 2018

Mora

 Vi tok turen til Mora, for å se nordiske rovdyr og handle kniver. Dalahester ble selvsagt også et tema.Åpningstidene der er enda kortere enn i Norge, og på mange måter var det sikkert like greit. Mora er absolutt et sted å stoppe i om en er i området: flere gode spisesteder, bjørnepark like ved, kniver og hester i tillegg til målområdet for Vasaloppet. Siljan er et deilig vann å vaske tærne i! Og best av alt, hundene fikk være med inn i butikkene!
 
 
Lakka fant seg ei STOR molte!


Lakka sjekker ut hestene

Bamse sjekker knivene

Bamse slukker tørsten i Siljan
 
Bamse er så vant til å krysse bekker, at han ble ikke bekyret da han gikk ut i Siljan: han bare fortsatte ut ut ut han... Jeg skyndte meg etter og fikk veiledet han i riktig retning før det ble ubehadelig, det er veldig viktig at han ikke får skumle opplevelser som tar bort tryggheten hans! 

De som stod igjen...

Gutta lufter seg før middag

...det gjør Lakka også...

Mål på Vasaloppet: I faders spår, f'ör framtids segrar

Dagen etter dro vi ut til Nusnäs for å se hvordan Dalahester blir til og handle. Her var fabrikkutsalg av både Dalahester og Morakniver. Dessverre fant vi ikke biffknivene vi ønsker oss til Vinterpalasset på salg, så det er nok bare å spare.

Skulle hatt et par tresko på hytta, men det ble ikke denne gangen...

Lakka tester telefonkiosken

Tilbake til byen og vi koser oss med deilig "typisk amerikansk" biffmiddag på Wasastugan

Nærmer oss hjemlandet og vi kan se Rendalssølen i det fjerne, bare tre uker igjen til reinsjakta nå!

Det ble med noen Moradyr hjem 

Det ble visst en del shopping...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar