Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (908) Hverdag (490) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 21. august 2018

Orsa rovdyrspark


En fin dyrepark der dyrene har relativt god plass og ikke minst: de har skog de kan trekke seg tilbake i. Jeg er i utgangspunktet ikke glad i dyreparker, det er ofte dyr, og særlig rovdyr, som er synlig stresset og mistilpass der. Her var det faktisk flere av dyrene vi ikke fikk se, og de som var der slappet av. På en så varm dag, lå nok mange i skyggen og dormet, akkurat slik våre egne rovdyr gjør på slike dager.
Vi fikk til og med se det berømte hestekadaveret som hadde fått kritikk av noen litt sensitive besøkende dagen før vår ankomst. Vi støtter parkens kommentar til saken fullt ut: "når du kommer til en rovdyrpark må du regne med å se døde dyr som mat", det er nettopp det som er normalt for rovdyr. Virkeligheten er ikke en Disneyfilm, der rovdyr lever er det dette som er hverdagen. Dette er også hvedagen for de som lever  i rovdyrområder selv, de risikerer å finne både hund, hest, sau, og ku på denne måten, og de har ikke betalt for å komme inn.
Hundene har ikke mulighet til å bli med inn i parken, dette er på grunn av smittefare. Vi gikk derfor en fin tur på 6 km mens gutta var inne først, så slappet de av med Gunnar ved vannet etterpå. Veldig kjekt!
Vi anbefaler å ta turen til området, og en kan godt holde seg rundt parken! Her er skikkelig koselige (fra uutsiden i alle fall) svenske stugor og deilige Rädsjön, et fint lite vann som passer fint for familier å padle rundt, og det er også en blåbærsti for barn der og du kan leie  kano, kajakk og SUP på stedet. Fint å bade var det også der.
Bamse har noe i nesa! -er det ulven som er på andre siden av gjerdet eller gammal hest?


...slike som holder til rundt hytta, like greit at det er her i møtes...

Livsnyterleopard, samme sovestil som noen her hjemme... 

Tigerfamilien

To bjørner som lette etter fisk (så det ut som for oss i alle fall...)


Slapper av ved Rädsjön

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar