Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (866) Hverdag (471) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

mandag 6. august 2018

Byer i Belgia: Liège


Som skolemenneske så vet man jo at byer i Belgia er viktig (var det ikke sånn da..?), så vi la inn en stopp i Liège for å se hvordan det ser ut der og få i oss noe næring.
Liège er den største og viktigste byen i den fransktalende delen av Belgia, og den ligger like inntil Nederland/Tyskland.
Fra 980 til 1795 var Liege et fyrstbispedømme, styrt av en fyrstbiskop, som var både biskop og verdslig hersker. Vi måtte selvsagt se palasset de bodde i. Vi måtte også spise "mussels from Brussels", eller mer korrekt: moules en frites når vi var i Belgia. I tillegg spiste vi Boulets la Liègeoise, som er de berømte kjøttbøllene fra Liège, vi synes de smakte ganske likt norske kjøttboller, men i den brune sausen var det rosin og løk, ikke ulikt Elgseters rødvinsaus. På jakt etter belgiske vafler ramlet vi inn på et boulangerie, og vi endte opp med bange søte fristelser, de vaflene fikk seile sin egen sjø til fordel for makroner, Éclair og bringebærmousse.
Mette og varme rettet vi snutene videre nordover.

Biff med bernaise (slik Poirot ville spist den), pommes frites, Boulets la Liègeoise, moules og majones (så klart)



Søte saker


Vakkert

Kafehunder

Lakka og streetart


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar