Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 14. august 2018

Dalen Hotel

Et av våre mest spesielle og ærverdige hotell her til lands er det gule trehuset med dragehoder, spir og spøkelse i Dalen, Dalen Hotel. Et av De historiske hotel og spisesteder.
Jeg husker første gang jeg så det, rundt midten av 80-tallet en gang, vi var og besøkte Tane Anne (mamma sin grandtante) som bodde på gamlehjem i Dalen, etter et langt liv i Skafså. For ei jente som ikke hadde begynt på skolen og som (allerede da) elsket krimskrams, var bygget som et eventyr! Vi så det bare fra utsiden, og på den tiden var det sikkert like greit, det har vært gjennomført en storstilt oppussing siden den tid for å få det tilbake til fordums prakt!
Vi har snakket om å  ta turen dit en stund, og å dra dit i samlet flokk tenkte vi at kunne være en fin bursdagsgave til lillebror, så det var et av valgene han fikk "gavekort" på, heldig syntes han også at det var en god idé!
Lørdag dro vi dit fra Langset. Som så mange dager ellers i sommer, sar vi utrolig heldige med været!Vi kunne kose oss ute i hagen, rusle ned til Bandak og nyte området. Etterpå spiste vi treretters  på Restaurant Bandak, før vi rundet av med te, konfekt og histoiefortelling i en av salongene. Morgenen etter dro mamma og bror på tur med Victoria på Telemarkskanalen, vi andre måtte rekke hjem litt ør, så det ble fottur til Rui på oss. Men før det kunne vi nyte deilig Champagnefrokost i restauranten.

Vi anbefaler på det varmeste å ta turen hit! For historisk hotellpakke (som oss), afternoon tea eller i kombinasjon med fottur eller Telemarkskanalen. Det er en helt spesiell opplevelse å bo her!


Bussen som går til kaia for Telemarkskanalen står parkert utenfor

Vi blir alltid glad når vi kommer på hotell som gjør litt stas på de firbeinte i reisefølget!

Koste oss ute i hagen

Avslappende!

Det gode liv

Lakka tester vannet i BandakEt spennende bygg er under oppføring i regi av Telemarkkanalen regionalpark, dette blir blant annet badstu og badehus. Spennende arkitektur!

Slapper av på plenen

Testet  plattingen med telt, litt sånn Sjeik ben redik fy fazan-aktig

Koselig uteplass!


Hele flokken! Som vanlig kom vi i prat med mange som var intereressert i å hilse på Lakka og Bamse, og de var selvsagt behjelpelige med litt fotografering etter gråhundkos!

Biff tartar med foie gras til forrett

Fiskefrikassè av den luksuriøse sorten

Creme Bruleè med bringebær

Nydelig tak i salongen

Historiefortelling

Te og søte godbiter

Damesalongen

Levende musikkBroder Aage, Aage Samuelsen. Han kjøpte og drev hotellet på starten av 80-tallet. Han klarte ikke skaffe nok penger til nødvendig restaurering, men skapte mye blest om stedet!

Elgen i resepsjonen


Kveldslufting

Lakka utenfor rommet til husspøkelset, Den grå damen, to rom bortenfor vårt

Lakka er ikke redd for spøkels!

Koser oss med frokost!


Mye lokalprodusert på denne buffeten!

Ingen tilfeldigheter!


Herresalongen

Hotellhunder
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar