Sashimi er en favoritt når vi skal ha noe enkelt og godt å spise. Det eneste man trenger å bruke tid på er å kutte opp ingrediensene. Vi unner oss allikevel å bruke noen få minutter til på tilberedningen, da vi synes ponzusaus gjør retten til så mye mer enn om en bare bruker ren soyasaus.
Til 3-4 personer (eller for to ganger, slik vi pleier gjøre det) blander du sammen følgende:
0,5 dl soyasaus, 2-3 ts sukker, saften av 1lime eller 0,5 sitron, 0,3 chilli, 1 fedd hvitløk, 2 ts riseddik. Sørg for å blande dette først, det er godt om blandingen får stå og sette seg litt først.
Sausen serverer vi til 1 back loin SALMA (vi bruker alltid back loin da den har mindre andel buklist i forhold til belly loin), 1 potte finhakket koriander, 2 kuttede vårløk og 0,25 dl ristede sesamfrø.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar