Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (117) hund (881) Hverdag (484) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 9. november 2022

Våre juleoppskrifter

 

Plaza Pepperkakehus


Med noen bilder fra fjorårets alternative julemeny, deler vi lenker til noen av våre oppskrifter vi bruker til jul. I år legger vi dem ut i god tid, så folk har mulighet til å bruke dem før jul (vi har hatt lett for å legge dem ut i siste liten før 😉)


Snacks på North Pole


Godis: 

  • Gomo sin marsipan er en stor favoritt, denne oppskriften er inspirert av hennes marsipankuler: Marsipan
  • Peppermyntekuler har vært min oppgave siden barneskolen: Peppermyntekuler


Rainbow Hot Chocolate i Lake Placid


Småkaker: 

  • Sofiner er vanskelig å motstå, og ikke så ofte å finne på kakefatene rundt omkring: Sofiner
  • Cookies, bruk gjerne røde og grønne non stop/M&M’s for ekstra julete stemning: Cookies
  • Berlinerkranser: Berlinerkranser


Varme drikker i Bryant Park


Drikke

  • Snarøl hører julen til, og kan drikkes av hele familien, oppskriften vår er fra Østerdalen: Snarøl
  • Hvit gløgg er en favoritt å ta i mot gjester med, gjerne med en liten klunk akevitt oppi: Eplegløgg


Nathan Hot Dogs på Coney Island


Tradisjonell julemiddag
  • Hjemmelagde medisterkaker smaker ekstra godt: Medisterkaker
  • Oppskriften på ribbesausen vår finner du nederst i denne innlegget: Ribbesaus



Gunnar elsket den dodgy Asiabuffeten i Brooklyn: all you can eat! 


Restemat

  • Har du spist kalkun, blir det som oftest rester dagen derpå. Vi anbefaler å bruke dem i en sandwich, helt nydelig! Kalkunsmørbrød


Tror vi dropper blazeren til årets førstedagsbrunsj, men den hørte til på Plaza


Tilbehør
  • Denne rødbetsalaten er utrolig god til rakfisk! I tillegg passer den godt til både kald ribbe og kokt skinke også: Rødbetsalat
  • Waldorfsalat brukes av mange til kalkun, vi bruker det oftest til medisterkaker: Waldorfsalat

Brunsj på Empire diner


Pålegg

  • Gubb må stå på bordet i romjulen, farmor sin oppskrift: Gubb
  • Også sursild da, enkelt og godt: Sursild


Pastrami on Rye på Katz’s Dellicatessen


Plukkemat

Sånt som passer som snacks eller på en buffet

  • Bacondadler har den perfekte balansen mellom søtt og salt. Helt fantastisk: Bacondadler
  • Hvis du vil servere ost og kjeks på en annerledes måte, ta en titt på ostefatet i denne posten: Ostefat
  • Frukt på julevis, finner du i posten fra juleselskapet i 2019: Julefrukt
  • Caprese er jo ikke en typisk julerett, men allikevel alltid populær på en buffet. Julete blir den når du anretter den som en sukkerstang: Julete caprese


Breakfast at Tiffany’s

Alternative varianter
  • Asiatisk ribbe, den definitivt beste måten å tilberede ribba! Må til i løpet av romjulen: Asiatisk ribbe
  • Vi lager en veldig god skinke, på amerikansk vis. Vi har planlagt å legge ut oppskrift år for år, men i år skal den komme altså! 
  • Hvis du går for and i løpet av julen, er en enkel appelsinsaus midt i blinken som tilbehør: Appelsinsaus

Byens beste pølser på Papaya King

Kaker for kjølerommet

Aldri feil med litt kjøtt heller, middag i Albany på Texas de Brazil

Dessert
 
Lunsj på julaften hos selveste The Soup Nazi 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar