Etiketter

butikktips (56) Elgseter (317) Ferie (119) hund (914) Hverdag (491) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

torsdag 31. august 2017

Søndag med masse rein!


Våknet søndag morgen med is på innsiden av bilvinduene...

Folk jeg snakket med senere på dagen, fortalte at det hadde vært -3 grader da de kjørte opp i fjellet... Jeg må satse på at det stemmer, for jeg startet ikke mototren før jeg loffet ut på jakt fra Jota sæter (som også hadde fungert som campingplass over natta...)

Fint klokka 6 om morgenen!

Rim i lyngen

Bukkehop på vei bort,en skikkelig pen en midt inni der...

Frokost i det fri, speider etter mer rein... Så to flokker på vei opp, et-par hundre rein til sammen.

Vinden snudde denne morgenen/natten, så det kom flokk på flokk forbi. De store flokkene dro først rett til skogs i vest... Til kvelds beveget de seg videre sørøst. De siste 2-3 timene før åtte kokte det av rein i fjellet! Den ene flokken etter den andre i farta! Siden det var en del folk ute, fartet de hit og dit...
Her er en kalv som har blitt igjen alene. Jeg satt ved Svarthammaren med kikkerten og tuslet litt rundt i det området og fikk flere enslige små (kalv, simle, liten bukk) dyr innen rekkevidde... Til slutt kom en flokk med noen bukker i også, men den var "tett som en ost" som det heter på stammespråket, så det var ikke noe å skyte inn i. Allikevel, rakk å putte kule i kammeret, så det var spennende!

Enslig kalv i farta


To lokale unggutter hadde fått hver sin kalv (rene kalvekort selges kun til de under 25, som et ledd i rekrutteringsprosessen til storviltjakt i Rendalen. Bra tiltak) som ble båret ut etter åtte. Bildet ligger også på Rendal Renselskap sin facebookside og instagram

Det ble en fin dag i Rendalen østfjell og sen avreise. Gode minner!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar