Etiketter

butikktips (56) Elgseter (316) Ferie (119) hund (908) Hverdag (490) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 29. august 2017

Første jaktdag 2017


06.00 var vi i farta! Vi kjørte fra Spekedalsveien og til Brydalen og opp til området som heter Beitet. På grunn av nordavinden stod reinen langt i nord, på område som først i fjor ble åpnet for jakt. Selv om vi var forholdsvis tidlig ute, var det mange ute allerede. Og det kom fler og fler. Vi fikk øye på en liten flokk sør for oss, som hadde mange etter seg. Mens vi spiste frokosten vår, hørte vi grynting fra nord også! Opp mot Spekehøan var det en stor flokk på ca. 500 dyr som var på vei videre nordover. Siden det er så mye folk ute i terrenget, blir reinen mindre forutsigbar i forhold til retninger de tar. Vi tok derfor en sjanse: Kristian rykker frem og plasserer seg der hvor reinen helst vil komme om de bestemmer seg for å ikke gå gjennom skaret som de er på vei mot, mens vi andre ligger igjen og følger med.
Kristian gikk, fikk posisjonert seg, fikk krabbet litt (som seg hør og bør på reinsjakt) og skutt rein! Fuktige øyne og stor glede: Kristian hadde felt sitt første storvilt. Vi damene kom oss bort og fikk inspisert, og et lungeskudd hadde fått årsbukken i bakken. Det er da jobben starter. Utvomming ble gjort alene av skytter selv. Fall og papirer ble sjekket og godkjent av oppsyn (og bilde kom på Rendal Renselskap sin facebookside). Hjertet ble tatt vare på. Og reinen ble fraktet tilbake til bilen. Bæring og trekking, noen ganger er det veldig greit at en ikke rakk å komme så langt før en møtte rein... Veiing fikk vi også gjort på dagtid, så da kom vi oss til campen igjen, fikk pakket ned den og skytter med vilt og frue satte kursen mot Trøndelag.
Dagen etter var planen å gå opp i Jota fra Spekedalen, så jeg tok en tur opp i fjellet fra sætra. Fant et kadaver etter bjørnetatt sau fra i sommer (tatt ca. 10. juli), og fikk noen timer med kikkerten og solnedgang før jeg gikk til bilen, og la meg for dagen. Godt fornøyd: høstens store mål var at Kristian skulle få rein i fryseren sin, og det hadde allerede gått veien! Nå er resten som kommer bare bonus!

Jegeren rykker frem mot flokken

Stolt reinsjeger

Kristian gjorde hele jobben selv


Arne oppsyn fotograferer

Reinen skal frem

Godt å være to

Etter veiing stakk vi innom butikken. På utsiden var det full valgkamp, jeg fikk en håndfull karameller fra Fagforbundet og 3 røde roser fra Arbeiderpartiet for å ha gjort min borgerplikt

Gruppebilde

Her har den lodne fellen vært i sommer, ei tikke ble tatt ca. 10. juli (dato vet man fordi sauebøndene følger jo med flokken sin, og 10.7.17 ble tikka registrert savnet)

Sølen

Pakket sammen og på vei ned igjen

Ikke hver dag jeg kan pynte jaktmobilen med roser, så det måtte foreviges


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar