Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (916) Hverdag (492) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (451) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (128) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

tirsdag 1. august 2017

Tur til Granåssætra


Da vi hadde elgterreng i Lauvåsen, var Granåsen et område hundene ofte endte opp i. Fra Friisvegen går en vei som går et stykke opp på siden av Granåsen, der bestemte vi oss for å legge søndagsturen.
Så vi gikk fra Friisvegen, ca 3 km på sogsvei før vi gikk over på stier/viltstier/lassbærervei de neste to kilometrene. Her er det bra med rein! Vi så rein 7 ganger, og kan med sikkerhet si at vi så i alle fall 5 forskjellige dyr. Den ene reinen tuslet rundt ute på hogstflata, kanskje 50 meter fra oss mens vi drakk te og spiste kjeks... Forhåpenligvis prøver den seg ikke på slikt om en måned...
Vi kom til Kollemyra, som Bamse husker med et snev av irritasjon, fra da mor kom innpå for andre gang på en dag for å skremme avgårde elgene  han hadde los på for fire år tilbake, men utenfor grensa er utenfor grensa prøver mor å forklare... Bamse mener det høres ut så tåpelige unnskyldninger... Den dagen da han holdt så bra på denne kua med kalv, endte faktisk Lakka og jeg med å plukke ham opp ved bommen der vi parkerte denne turen, da var det mørkt og Bamse ville hjem tilkos etter å ha jobbet med elgenei over et halvt døgn.
Vi fikk en fin kveldstur, fikk rein på nært hold opptil flere ganger, tre ganger kunne vi hatt mat i fryseren om det var en litt annen tid og vi hadde hatt kort og gevær med oss...

Viktig med kvalitetstid på søndagsmorgenen

Lakka har begynt å omstille seg til august, hun sover på kontoret!

Sunday brunch

Myrull

Ganske så gira Lakka har observert simle og kalv oppe på hogstflata

Det er noe der fremme...

Ei fin lita simle som trodde hun var usynlig...

Kjekke Bamsegutten vår!

Gutta og Ledsageren

...og et lite fire år gammelt minne:

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar