Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (448) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

mandag 6. juli 2020

Trohornet opp, en tidlig morgenstund


Når en skal kjøre turen Trondheim-Steigen i et strekk, er det ikke så lett å beregne nøyaktig ankomst. Vi var i Steigen ca. 05.00. Tidlig nok. Leiligheten var ikke tilgjengelig enda, nøkkelen til firmaets leilighet skylle jo hentes på kontoret. Så: what to do? Det var en tur Gunnar har vært opptatt av at vi turistene skulle få med oss, og det er turen opp på Trohornet. Det er såpass bratt og steinete der, så turen bør tas en godværsdag. Gunnar hadde lyst til å være med han også, så da ble det morgentur til Trohornet, høyeste toppen på Engeløya. Vi parkerte 05.30 (i etterkant viste det seg at flere fra Gunnar sin jobb hadde lagt merke ril Teslaen ved stien opp til Trohornet da de kjørte til jobb) og labbet oppover. 
Det er en bratt start. Så dr det litt mer lettgått før det de siste metrene er steinene, og litt bratt på sidene. Vi møtte ingen før vi hadde igjen ca. en kilometer igjen til bilen, og da var to turistvenninner på vei oppover. Helt genialt å ta turen så tidlig altså, så slipper en 17.maitog-følelsen på vei opp og ned. 
Praktiske tips er å ta med vann, det er ingen ting å drikke langs stien oppover. 
Gå inn på ut.no for praktisk informasjon om turen. 


Lakka elsker utsikt! 

Nesten fremme! 

På toppen, Lofotveggen i bakgrunnen 

Nydelig utsikt fra toppen. Bøsanden rett frem , Lofotveggen i det fjerne 

Stien nedover fra toppen 

Utsikt til Prestkona

Ser du Gunnar nesten på toppen? 

Lakka følger med

Lakka elsker en bratt kant å speide fra 


Fant oss en liten pytt hvor Lakka kunne avkjøle seg 

Deilig Vann! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar