Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

onsdag 8. juli 2020

Dronningruta


Det begynte med at jeg fikk tipset av ei dame jeg møtte på Erlingbu: «er det første turen din i Steigen? -da bør du gå Dronningruta!», siden plukket vi opp det samme tipset fra flere på Gunnar sin jobb. Vi hadde først tenkt å ta den som midnattstur, for det hadde vi lest anbefalinger på, men da torsdagskvelden kom, var vi så slitne, at det var å sove vi ville. Men, vi klarte ikke helt å slippe det, og siden Gunnar uansett måtte jobbe fredag (så vi kunne ikke kjøre sørover før uansett), ble det fredagstur langs Dronningruta. Og vi angrer ikke! Er du i Steigen og har klarvær, bør du få med deg dronningruta, det er vårt råd også nå. Eneste ulempen er at det er en typisk «fra a til b-tur», det ee med andre ord en fordel å disponere to biler. Vi fikk låne en ekstra, så da var det null problem! (Og så er det en skogssti man kan ta returen på også, men da tar det, naturlig nok, litt lenger tid. 

På Dronningruta går du på eggen på en ås hele veien, og du har utsikt i alle retninger. Så da er det Lofotvegg, tinder, hav, fjell og vakker natur i alle retninger. Går du ut sent, får du også følge av midnattssolen. Tipset er å gå fra øst mot vest, så går du «mot havet». Det vil i praksis si, at du starter turen i Skånland og avslutter i Holkestad. Se nærmere beskrivelse av turen på ca. en mil her
Lakka som elsker å balansere på kanter og stup for å få med seg best mulig utsikt, elsket turen! 

Turjenta vår

Speider mot Cermaq sitt slakteri og brua til Engeløya

Lakka speider mot Engeløya og Trohornet (toppen i midten av bildet) som vi besøkte på mandag

Turfølget


På toppen av åsryggen hele veien, mesteparten av ruta hadde minimalt med vegetasjon, så ingen ting skygget for utsikten 

Fornøyd


Utsikt mot fjellene der Monsen på villspor ble spilt inn for noen år siden Familiebilde må til 

Vi ser stranda og havet! Lakka har full fart nedover. Selv om hun på ingen måte har klaget, så var nok turen ganske varm. 

SÅ deilig å vasse! Og saltvann får være saltvann, Lakka er tørst og drikker uansett 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar