Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (877) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

fredag 10. juli 2020

Børgefjell

Børgefjell, et område så fint at foreldrene toppsjefen i verdens økonomiske forum kalte opp sønnen etter det og det selveste Monsen omtaler som favorittområde i Norge.  Det har fristet med en tur hit lenge. Planen var noen flere dager her nå, men med jobb for Gunnar butt i butt i begge ender av helgen, lot det seg ikke gjøre. Men kvalitet fremfor kvantitet any time, og det fikk vi til gangs! Og en smakebit gav definitivt lyst på mer! Og kan anbefale turen til alle!
Børgefjell er jo kjent nettopp for villmarkspreget, med andre ord: lite stier og hytter. Men når du har ei helg på deg, var det greit å gå for enkel adkomst. Vi valgte å parkere ved Tomasvatnet og gikk langs Jengelvegen. Jengelvegen går inn til Jengelvatnet, en ca. 15 km. lang tur. Vi kom oss til Stor-Elvdalen, så var det stopp pga. mye vann i elven, men det gikk helt greit. Vi hadde bestemt oss for å kose oss alle, ikke stresse med å komme lengst mulig. Vi fant oss en nydelig camp langs elva med utsikt til Orreskaret og god oversikt over reinen i dalen. Vi hadde et fantastisk vær, flaks kan man si, siden det var regn før i uka og snø rett over helgen. 
Det ligger mye snø her enda, så det er vel ikke så rart at elva var stor, det smelter og smelter. 
Her er et bildedryss fra helgen. 

Snø!


Gunnar kjører Monsen-style


Så vakkert! 

Elva

Reinen vadet over elva... Men ved å observere det, kunne vi også konstantere at det var så dypt at det ikke fristet oss...

Mye følelser da reinen kom tett på

Gunnar tok en leterunde etter bru, den fant vi ikke... Men Lakka syntes det var spennende da han kom raslende gjennom bjørkeskogen

Reinsflokk, sett fra campen vår

Så er campen satt

Te må til

Turmat, kveldssnacks

Det ble en porsjon Real også, fordi det varmer så godt i kroppen

Så kryper noen inn i teltet, mens andre ligger utenfor og vokter, natten gjennom


Mens sola står opp... følger vi med på rein på andre siden av elva. (jeg våknet av at noe åpenbart hadde passert på baksiden av teltet vårt, siden Lakka romsterte veldig der. Luktet og luktet mens halen hang...)

Utsikt fra campen, solen har nådd noen av toppene


Godt fornøyd med teltplassen vår


Lakka har funnet seg skygge å sove i

Hvem trenger "syden"? 

Frokost til syvsover'n

Gunnar sover godt når vi sover uteFormiddag ved teltet

Godt å sove litt etter å ha holdt vakt hele nattenLakka sin camp

Vi gikk oss en tur oppover Stor-Elvdalen

Stien skal nok legges om, det er lagt ut plank som nok skal legges over myrene til brua over elva

Vi fant ei bru, her er utsikten

...og Gunnar på andre siden. Som du kan se, ei ikke spesielt hundevennlig bru...
Elegant
Og alle var vi enige i at det hadde vært en fin tur

SnølykkeIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar