Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

torsdag 30. juli 2020

Kanotur på Sølensjøen (med overnatting)Vi visste vi skulle til Rendalen i sommer, men var litt avventende på lengden på oppholdet, vi tok det som det kom med det været som ble. Vi vet alle at været i sommer har vært vått, så det ble med to dager, denne gangen. 

En kanotur på Sølensjøen, Femunden sin lillebror i vest, er absolutt å anbefale! Ja, den er mindre, men det er heller ikke så mange som har oppdaget denne perlen enda. 
Det er flere steder å leie kano i Rendalen om man ikke har sin egen, det er bare å gjøre et lite Google-søk, så dukker de opp. 
Vi kunne godt tenkt oss å padle Sølna en gang, den dagen det kommer kanoutleie der leietakeren hentes ved egen bil på Fiskevollen og kjøres opp av utleier (med kanoen) til der man padler fra, gjør vi det. Det er litt tungvint å kjøre rundt for å levere biler og hente biler enda 😉. 
Men altså, å kjøre til Fiskevollen og padle derfra er helt supert! Det tar i overkant av fire timer å kjøre fra alommedaken og helt til Fiskevollen. Det tar fire timer til Øvre Rendal, så følger man skiltene til Fiskevollen, turen tar ca. 40 minutter og det er en bomvei (som tar kort) på veien. 

Fiskevollen er Norges eldste og største innlandsfiskevær og er verdt turen i seg selv. Men det er altså også et fint utgangspunkt for en kanotur. Man kan kjøre bilen helt til vannet for å lempe av kanoen, og så parkerer man på en romslig parkeringsplass mens man er ute. 

Vi er veldig glad i sandstranda helt nord på Sølensjøen, så det var hvor vi satte leir. 3 kilometer fra Fiskevollen og et godt utgangspunkt for å padle rundt på Sølensjøen og ikke minst Vesle Sølensjø. 
På denne turen hadde vi en del vind, så det ble ingen lange utflukter, men en liten og resultatløs fisketur og en liten tur oppover lille sølensjø ble det. Ellers fikk vi god tid til å bare slappe av. Lese, drikke te, sove. 
Det er mange flere fine plasser å slå leir i området, så om du kommer til Nordstranden og den er opptatt, anbefaler vi å fortsette litt oppover vesle Sølensjø, der er det mange flere fine plasser å stoppe. 

Vi anbefaler en kanotur på Sølensjøen på det varmeste! På godværsdager kan man padle mye og langt, på dager med annet vær kan man padle litt kortere (hold deg langs land!) og bruke mer tid i campen. 

Sølen 

Klare for avreise

Regnbyger i alle retninger, en del vind også. Vi holdt oss langs land (og alle hadde vester på) 

Lakka koser seg 

Slår leir, Gunnar slapper av i hengekøya 

Kanoen er parkert på stranda, ei regnbyge siger over Sølen 

Verdens største vannskålPrøvde oss på å padle med oter (og det er helt lov, altså) , men intet hell... 

Svart hav... Da er det greit å ha med en reserve...Litt bok (Pelsjegerliv) og avslapping 

Kos til vi sovner

Utsikt fra teltet

Morgenstund ved Sølensjøen 

Behagelig morgenstund 

Gunnar sover godt og lenge i telt...

Hei! Har du også stått opp?!?! -hyggelig å se deg! 

Å ligge ute i soveposen langt utover dagen er ganske behagelig

Hva er det flagget der mon tro? 

Finner ikke blidere ❤️Kos
Klar for retur til campen 


Tilbake på campen. Lakka ville egentlig vente i kanoen, for å være sikker på å ikke bli «gjenglemt», akkurat slik hun er når vi pakker i bilen. Men, hun ble med i land til slutt 

Så må vi rydde sammen igjen da... 

Alle hjelper til med pakkingen 


Vått fra alle kanter

Ei som vet å slappe av 

Blid Lakka på vei tilbake til Fiskevollen 

Fiskevollen 

Årets første modne! 


Fiskevollen 


Kuer foran Rendalsølen Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar