Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (866) Hverdag (471) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (20) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

lørdag 11. juli 2020

Bakt sei


Du trenger seifilet, poteter, cherrytomater, olivenolje, salt, pepper, smør, hvitløk, frisk ingefær, karri, paprikapulver, chilipulver og persille.
Til selve formen må man fylle opp med passelig mengde i forhold til antall spisende, men vi hadde fisk fra en stor sei som skulle spises opp av oss to (husk at Gunnar spiser som regel for to) og fylte opp med 1 pakke dulcitatomater og 8 små nypoteter.
Varm ovnen til 210 grader. del opp potetene i biter (delte potetene i fire) og ha dem i en romslig ildfast form og vend dem i olivenolje, salt og pepper. Stekes i 25 minutter, så de begynner å få litt farge. Tilsett tomatene, rør rundt og stek i 10 minutter til. 
Ta formen ut av ovnen og senk temperaturen til 180 grader. 
Legg seifiletene oppå poteter og tomater, drypp på litt mer olje og krydre med salt og pepper. Bak det i ovnen i 20 minutter. 

Mens formen står i ovnen, lager du kryddersmør: 
smelt 100 g smør, ta oppi 2 fedd finhakket hvitløk, 2 ts revet ingefær, 2 ts karripulver, 2 ts paprikapulver og 1 ts chilipulver og la det frese under omrøring. Ha oppi finhakket persille. 

Når fiskeformen kommer ut av ovnen, øser du kryddersmøret over fisken. Dette er godt!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar