Etiketter

butikktips (55) Elgseter (316) Ferie (119) hund (902) Hverdag (487) interiør (115) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (237) mat (449) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (229) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

søndag 12. juli 2020

Ettermiddagstur innover Granåsveien


 Tror aldri jeg har vært på tur her før uten å se vilt. Heller ikke denne gangen. Etter 200 meter fanger sidesynet opp en lys flekk rett inne i skogen, det er en rein som ligger og hviler, 50 meter fra veien. Den innså aldri at den var observert. Like etterpå ser vi ei ørn som sitter og koser seg med noe i veien. Den drøyer i det lengste (50 m hold kanskje) før den letter og da kommer den rett mot oss, før den tar ut i skogen og forsvinner. Det var ei røy som nettopp hadde fått sitt endelikt i granåsveien. Vi møtte to som meget sannsynlig Var hennes etterkommere også, håper de vil klare seg, men sannsynligvis vil nok de også gå med.
Etter en kilometer stod det en rein i veien, mot oss, da vi kom rundt en sving og vi fikk den også på kort avstand, etter å ha vurdert oss litt, fant den ut at det var like greit å ta seg en tur til skogs.
På returen oppdaget Lakka en stor bukk ute på ei flate på en gammel saltsteinplass, den dro raskere ut enn de andre vi hadde sett denne dagen, men stoppet opp mange ganger og lurte på om den kunne gå tilbake igjen.
Med andre ord: en spennende og innholdsrik tur! (Dagens tips: skal en gå innover her, bør hunden ha sele og ikke halsbånd... for hundens beste, her er det mye å trekke på! )

Ørn i flukt. Definitivt en sånn dag der en skulle hatt med «skikkelig» kamera

Ørnas lørdagsgodt 

Fjærene lå strødd over alt


Andre reinsobservasjon 

Jeg ser de store bloggerne kjører «helgebuketten», dette er vår: brudespore og dusjmuligheter

Lakka på vei tilbake til bilen, med ledsageren i bakgrunnen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar