Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (876) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

torsdag 16. juli 2020

Grünerløkkabesøk


Tirsdag-onsdag har vi hatt besøk og fått oss noen fine turer og opplevelser sammen. 
Når man har en dag til tur, har det ingen ting å bety om været ikke er på topp, så på dagen ble det en runde rundt Storkletten. Baksiden er «reinland» og det fikk vi virkelig bekreftet denne dagen! På vei opp på siden av Storkletten begynte Lakka å si ifra om at noe var i gjære, og da vi kom slik at vi så opp på fjellet, stod det en stor flokk midt oppe på fjellet, det er ikke hver dag en ser flokker på 70-100 dyr i disse trakter! Vi tok en pause, ville ikke stresse dyrene unødig ved å vinde dem og i mens kom skoddda. Da den innimellom lettet kunne vi se flere flokker, ikke så store som den første, men bra flokker. Vi så fire forskjellige flokker der oppe. Den ene flokken kom helt tett innpå oss til og med. Moro for alle, særlig moro at de som ikke er så vant med å se rein fikk disse fantastiske naturopplevelsene! 
Etter middag, dro de fleste av oss ut på fisketur, Hauk, Lakka og Eevee passet hytta. Da vi kom ned til elva, så vi en elg som seg unna fordi vi kom. Ask sitt første elg-møte i skogen! Og selv om vi var litt sent ute og elva var stor, kunne vi dra hjem med frokosten i bagasjen. Ask fikk innviet stanga si, med hell. 
Tilbake på hytta 01.00, da var det godt med en lat morgen dagen etter. Og meget velsmakende med sprøstekt småørret og pepperrotrømme til frokost før gjestene vendte snutene hjemover. 

To små firbente som tusler oppover

 

Inntil den lille nuten til venstre i bildet står storflommen (øverste bildet) 

Nørstkletten, alltid like fin

Vi som var med

Veldig spennende med så mye liflig duft i nesa! 

Lakka

Lukter godt! 

Lukter kjempegodt!!! 

Eevee

Ser du reinen er på vei mot oss? Rett over Lakka

Ask, Eevee og Vibeke kom seg ut på kante og la seg ned og ventet på reinen der og fikk denne fantastiske næropplevelsen med fjellets nomade. Vibeke tok bildet uten zoom

Oppe på Storkletten, der var det ikke så mye sikt...

Men luktene er der allikevel, sier Lakka

På toppen av Storkletten 

Dagens middag var levert av Anni’s. Som alltid: meget velsmakende! 

Og Kaurstadbær til dessert

Gunnar åpnet fiskeballet med dagens første fangst

Ask dro opp to fisk 

Dagens fangst 

Viktig å lære seg å rense fisken

Kveldens fangst, saltet og klare til frokost 

Sprøstekt småfisk, smaker ypperlig med pepperrotrømme

Frokosttid


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar