Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

lørdag 8. juli 2017

Val Federia

Torsdag var siste fulle dag i Livigno, og vi gikk tur i lavlandet. Vi gikk ut fra hotellet, og halvannen kilometer derfra startet stiene. Dette var en skikkelig godværsdag, og det var hyggelig å se at de lokale familiene trakk til dalen og elva for å spise lunsj og ha piknik (Butikkene i Livigno har siesta, og mange arbeidere benyttet nok tiden til å stikke ut). Lakka og Bamse koste seg med å vasse og drikke i elva.Vi fulgte merking med piler, og endte opp på en runde sirkeltreningssti, mer om den kommer i morgen, men gøy var det i alle fall!
Etter å ha gått runden, gikk vi videre innover dalen. Her var det alpemurmeldyr, kuer og sol. Etter å hagått et stykke fant vi oss en slette hvor vi rett og slett bare la oss ned ved siden av noe furubuskas (=skygge for de som trenger det). Det var så deilig å ligge rett ut i solen, at der ble vi liggende og dorme i to timer! Plutselig hadde dagen gått og vi innså at det ville være klokt å returnere om vi skulle få oss middagi rett tid for oss (her spiser de jo senere enn oss til og med). Det tok ikke lang tid før Lakka fikk vøret av noespennende, og etter hvert fikk vi se rådyret som tuslet rundt på anre siden av elven uten å ense oss. Vi satte oss ned og fulgte med på det til det la segfor å hvile inne i en liten skogtapp. Val Federie er en veldig fin dal, jevn og fin stigning innover og god sti/vei å følge.
Vel nede i byen, etter å ha gått nærmere 16 kilometer, koste vi oss med siste middag italiensk (en fornøyelse å spise ute her, italiensk smaker jo GODT og i tillegg koster det veldig lite) på samme sted som mandag Focolare, bra sted! Mens det var ganske så rolig her på mandag var det heller kaotisk denne gangen, men maten og servicen var god allikevel.

Åh, så deilig med friskt vann på tærne!

Bamse slapper av med den ene labben i elven

Sirkeltreningssti, gøy og effektivt!

Deilig drikkevann rett fra fjelletVasse vasse vasse

Val Federia

Et ikke veldig nervøst alpemurmeldyr

Så godt å slappe av i skyggen!


Denne kameraten dukket opp 15 meter fra hvor vi slappet av

På vei tilbake

Rådyr

Lakka følger med på rådyret som harlagt seg til inne i skogen


Det blir mye vassing i varmen

Fjellfiol

Klare for mat

Gunnar skulle ha "full italiensk" siste kvelden, så det ble pasta til forrett

...og pizza til hovedrett! I tillegg ble det en del rester på ham fra min hovedrett også. En lokal rett som var veldig god men ekstremt mektig (pasta, ost, smår, potet, kål, hvitløk...)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar