Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

fredag 28. juli 2017

Torsdag 27.7.


Når du må bruke tid på å komme på hvilken dato vi har i dag, da er du i feriemodus! -så godt! Vi har vært på "bytur" til Ringebu i dag, siklet litt innom Annis, gjort salgskupp på Fru Frøken, handlet jordbær på Meny, handlet jordbær og masse mer på Rema og ikke minst handlet en stor pose med diverse fra Europris (obs! Europris har masse bra godis til hunder!).
På returen gikk vi Imsdalsvola rundt. Den fine stien på 7 km er en fin runde, og denne gangen fikk vi virkelig nærkontakt med rein også!
Så var det pizzakveld på Skjerdingen, fast takst på torsdager. Det var helt fullt, så vi endte med å dele bord med noen vi ikke kjente fra før. Det viste seg å bli et veldig hyggelig bekjentskap, interessante og spennende mennesker og jammen hadde vi ikke både den ene og andre lenken i bekjentskapskretsen også. Artig!

Først en liten serie med bilder av Bamse og Gunnar foran fjell: 
Bamse og Gunnar foran Skjerdingfjellet 

Bamse og Gunnar foran Imsdalsvola

Bamse og Gunnar foran Reinfjellet, hvor vi var i går

Lakka titter ned i ei av fangstgropene fra 1500-tallet, ingenting der nå i alle fall... 

...før Gunnar havner oppi! 

Imsdal: the real stuff!  Måtte jo dokumentere at Imsdal er mer enn ei flaske vann... Og mens jeg var opptatt med det, gikk gutta forbi... og en litt spesiell situasjon oppstod... 

De skremte avgårde to reinsbukker! I medvind kom de innpå på maks 20-30 meter! Og gutta merket dem ikke!reinen midt i bildet er den minste bukken, som var lengst unna. Bamse har nok med å holde stien og jobbe seg fremover, Gunnar løfter ikke blikket (og i følge han, er det derfor han aldri skader føtter og ankler mens andre til stadighet gjør det...) Maks frustrerende å komme bak og observere dette når det står på. Reinene trekker seg bare litt unna om gangen, men gutta går på og vet ikke at de skyver dem videre... og jeg kunne jo ikke rope heller, da hadde det jo garantert blitt full panikk foran der... prøvde å sende melding, men den kom frem en stund etterpå. Ja ja, om ikke annet: dette ble et meget godt eksempel på at vi ofte er mye tettere på naturen enn det vi selv får med oss! Dyrene er ikke så langt unna, men kontrollerer hvert skritt vi tar. 

Fikk til slutt tak i gutta og vi kunne observere reinsbukkene (den til høyre er skikkelig pen) på litt avstand samtidig som de observerte oss. Moro det også. 
 

...borti der var de... passet godt å ha med Gjendekjeks denne dagen! 

Lakka speider til Imsdalen. Vi blir enige om å ta en tur dit dagen derpå,, Gunnar har ikke vært der enda 

Slagbjørnen som ble felt like ved i juni tok flere sau i området før den endte sine dager. Her er det nok et lite spor etter ham 

I kveld ble det fellesøkt ute. Kjøpte med oss strikk og matte på Europris også, så vi kunne utvide repertoaret 

Hvem trenger hundehus når vi har kano?? Lakka har sin egen hule å trekke inn i når det kommer vått fra oven 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar