Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

søndag 9. juli 2017

Livigno-St.Moritz-Klosters/Davos


Fredag var det tid for avreise. Ingen var motivert for å dra egentlig, har kost oss veldig i Livigno. Gunnar hadde to telefonmøter på morgenen som ble gjennomført mens fruen pakket, så rakk vi en rask frokost, før fruen tok seg en sveip i handlegatene før hjemreise. Livigno er kjent som et shoppingparadis pga. at det er tax free, så det ble litt gaver, to par sko og et par solbriller til. Vi har kjøpt oss nye sportsbriller tidligere i uka, mye sol :) Vi måtte også ta oss en siste runde i sirkeltreningsløypa, like moro som dagen før men man kjente at noen av øvelsene var gjort dagen før også...
Så skulle vi få med oss Livigno-skiltet ved Lago Livigno før vi forlot åstedet. Det er laget av ved! Det ble til at vi gikk ut til vannet også, så fikk de små grå vasset litt. Innsjøen var tappet mye ned for sommeren,så det var over to kilometer hver vei.
Lading i St. Moritz, gav oss muligheten til å få besøke Heidi-hytta. Det er hytta som ble brukt i tv-serien Heidi fra fjellet som gikk på NRK for en god del  år siden. Det ble litt av en økt det også, for ladingen ligger i bunnen av dalen og hytta, vel, man kan trygt si at den lilgger høyt oppe. 2,5 kilometer rett opp. Siste del av turen var på Heidis blomstervei. Her var det samlet mange slags blomster som er å finne i alpene, infohefte å ta med på hver ende av stien. Undertegnede hadde selvsagt repetert litt, og vært innom Youtube før turen, og kunne nynne på kjeningsmelodien til Heidi hele veien oppover, koselig. Hytta er akurat som en husker den, men dessverre har de plassert lekeapparater og bord med benker like inntil hytteveggenpå den ene siden, kunne det ikke vært regler for at sånt måtte være minst 15  meter fraeller noe sånt?? Veldig moro å se hytta og ikke minst gå inn. Kunne til og med klatre opp på hemsen! Anbefaler alle som er i St. Moritz å ta turen oppom!
Etter å ha forlatt St. Moritz bar det rett til Davos. Her var det full fart, fredagskveldene i juli er det boder og kjenk i hele hovedgata, så vi surret litt rundt før vi fant en rute som gikk frem til hotellet. Hotel Spengler's er nyoppusset og veldig lekkert! Vi kom med regnet, men måtte jo ta oss en tur opp i gata for å lete etter noe å spise. Lakka fattet interesse for snøhaugene som var lagt ut for å holde ølen kald, hun koste seg med i snø til aftens! Vi fant oss et hotell hvor det var mulig å sette seg ned for å spise. Der ble det et siste italiensk måltid for ferien for en pris som var fireganger'n i forhold til hva det samme hadde kostet i Italia (økonomen legger merke til sånt). Så var det bare å legge seg til lading for å komme seg ut på fjelltur i sveitsiske alper dagen derpå.

Kan'kke besøke Italia uten å spise gelato (...og kjøpe sko... ;) )


Tålmodige gråtasser
 Bamse i full fart på vei tilbake til bilen 

Gutta tar rulletrapp i St.Moritz


Interessant arkitektur i St.Moritz

Heidis blomstersti
 

Før en ser på de neste bildene, bør en komme i rett stemning  først:  


Utsikt ned til downtown St.Moritz

Gutta foran Badrutt's Palace Hotel, 5-stjerner's... kanskje neste gang..? 


Endelig ble det mat! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar