Etiketter

butikktips (57) Elgseter (317) Ferie (120) hund (915) Hverdag (491) interiør (119) jakt (239) Jul (301) Krokskogen (238) mat (450) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (230) restauranttips (127) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (262)

torsdag 13. juli 2017

Øvsetnuten (1274) og Rikulvshula


Vi kom frem til Langset tirsdag kveld og Lakka og Bamse syntes det var deilig å kunne legge seg i annekset!

Etter å ha tømt hengeren for ved (første runde med vedmaskinen), bar det en tur til fjells for å gå opp på Øvsetnuten. 
Øvsetnuten sett fra Langset

På fjellet var det sol men sterk vind. Fint sti og lettgått terreng, men vinden gav rett og slett utfordringer med å stå oppe på fjelltoppen, det virket som om vinden hadde samlet seg fra hele vidda. Vi fant le og kunne slappe av i solen da, spise Smørbukk og matkuler... Og vi kom oss opp på begge toppene . 

Utsikt fra en topp til den andre
Oppe på 1274 i hardvind 
   

Lakka nyter utsikten ned til Smuget 

Gutta 


 Så dro vi ned i Smuget. I sommer har nemlig stien til Rikulvshula blitt merket, gøy at lokalhistorien vises frem! Rikulv var en fredløs som holdt til i området for ca. 500 år siden. Grunnen til fredløsheten var at han hadde drept opptil flere. Han levde av  jakt og fiske i området og hadde flere skjulesteder. Et av dem var hula i Smuget som binder Øvsetlia og Rikulvslia sammen. Hula gåing mellom noen store steinblokker og går langt inn og ned, visstnok i flere etasjer (man blir sterkt frarådet å gå innover pga. sikkerhet med steinene). Som navnet tilsier, hadde han erhvervet seg store rikdommer med både sølv og penger, disse skal han ha gjemt her inne i hula si. Rikulv ble til slutt fanget, stilt til rett og halshugget på Stegaros, som ligger ca. 20 km lenger inn på fjellet. Hula ligger bare 250 meter fra veien, så det er vel verdt å ta turen! 
 

 På Langset tok vi oss en tekopp og gulvstrekk før ferden gikk videre til Rjukan. Kvalikkamp til Champions League måtte vi jo få med oss (satser på å få med oss returkampen live til uka). Kampen startet ikke før kvart på ni, så vi hadde god tid.  Så da ble det først deilig middag på kinarestauranten på Rjukan, innkjøp av snacks til kampen og fotballkamp fra sofaen. Vi blir over til torsdag morgen, da Gunnar har et telefonmøte 9.00 da og trenger god mobildekning. Tinn= Gaustatoppen 

Kinamat på menyen, fullt var det også! Moro! 

Det konkurreres! (I farge og muskler) 

Klare for kamp 

Solen går ned i lia ovenfor leiligheten 

Søsken og bestevenner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar