Etiketter

butikktips (53) Elgseter (306) Ferie (110) hund (773) Hverdag (425) interiør (114) jakt (207) Jul (285) Krokskogen (228) mat (426) Matauk (61) new York (148) oppskrift (187) Reise (211) restauranttips (123) Salat (17) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (254)

lørdag 30. juli 2016

Biltur Upstate New YorkUpstate NY (som forøvrig Albany ligger i) er et populært område for R&R for New Yorkerne. Her er du skikkelig i bushen over alt, og det er interessant å se hvor spredt også amerikanerne bosetter seg. Målet for bilturen vår var Plattsburgh, byen hvor NTi skal bygge fabrikk, og med det hele grunnen til at vi skulle flytte over hit. Vi kjørte mye sideveier oppover og fikk dermed med oss mye natur, OL-byLake Georgesolnedgang i Vermont, broer i Vermont, deilig middag i Vermont, Nordpolen (!), flott natur med sakteflytende elver og grønne åser, hyggelige småsteder med kafeer og veldig lokale butikker. Vi konkluderte med at vi hadde nok oppholdt oss mye langs disse sideveiene i helgene om vi hadde bodd i Albany. Vi fant også ut at dette er et område vi faktisk kunne tenke oss å feriere i over en uke eller to ved anledning i fremtiden. Disse trekledde åsene (eller fjellene, som de kaller det her), er spesielt populære om høsten, siden det hovedsakelig er løvtrær blir høstfarger helt spesielle her.

I Plattsburgh fikk vi sett på den gamle flyplassen hvor fabrikken skal bygges og et nedlagt industrilokale hvor det skal bygges en midlertidig fabrikk. Fra Plattsburgh tok vi ferge til Burlington i Vermont. De tok selvsagt bare kontanter på fergen, men med (veldig) smått og større, klarte vi akkurat å skrape sammen nok kroner til å komme oss over (og nå har vi tatt ut litt kontanter, sånn for sikkerhets skyld...).

Etter en (lang og) fin dag landet vi til slutt i Ferry Road igjen klokken to på natten...

Regnvær fikk vi også

Mye elg

Nesten som å være i Tinn... Lake Placid

Fin fiskeelv


Her kan alle fiske

Minnesmerke over amerikanske nasjonalparker 

Det heter faktisk Nordpolen her! 

Fiskebutikk 

Elv
 

Plattsburgh, her, på den nedlagte flyplassen (Clinton County Airport) , skal NTi bygge fabrikk 

Her skal det bygges en midlertidig fabrikk

Med ferge over Lake Champlain, fra New York til Vermont (innsjøen går inn i Canada i nord)


Landlig i Vermont

Vermont Flannel Company Outlet lå inntil restauranten  vi spiste på, (like greit) stengt for dagen 

Restauranten vi fant ved en tilfeldighet på nett er oppkalt etter Van Gogh sitt bilde Stjernenatt. Litt typisk for flere restauranter vi så i Vermont, så det ut som et helt vanlig bolighus langs veien. Mest mulig av råvarene var lokale, stemningen var lun og hjemmekoselig, servitørene var veldig hyggelige  og helprofesjonelle. Maten var særdeles god! 

Sommerrull og biff tartar til forrett, kylling med glaserte og marinerte fersken, pekannøtter, blåmuggost og honning og biff med cheddarpoteter og urtesmør til  hovedrett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar