Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

mandag 11. juli 2016

Strasbourg

Allo allo

På turen hjem fant vi ut at det kunne passe med ruten å kjøre innom Frankrike, Lakka og Bamse har ikke vært der før, og vi har ikke vært der i år (vi har egentlig en enighet om årlig Frankriketur), så det passet perfekt! Middag i Strasbourg var målet. 

Strasbourg er en by i departementet Bas-Rhin i regionen Alsace, Frankrike. Byen er møtested for Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettsdomstolen, og hovedkvarter for Eurokorpset. Strasbourgs historiske sentrum på øya Grande Ile ble i 1988 oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det bor i underkant av 300000 innbyggere her. Kulturelt er byen historisk sett påvirket av både det franske og tyske, men for oss opplevdes byen som mest typisk fransk. 

Vi syntes området vi besøkte i Strasbourg var utrolig hyggelig, overraskende mange turister der, men vi var jo turister selv, så da gjør det jo ikke så mye. Franskmennene har en litt annen holdning til hunder i bybildet (ikke dårlig, men i Tyskland, Svaits og Østerrike har de jo vært overbegeistret), men da alpeluene kom på, lot de seg virkelig sjarmere her også. 


Notre Dame-katedralen i Strasbourg er kjent som en av de vakreste gotiske katedralene i Europa, Lakka og Bamse pynter opp litt ekstra


Vi fikk tips fra Uli at Tarte Flambée var retten man skulle prøve i Strasbourg, det var så rett så rett, veldig godt! (se oppskrift nederst i innegget)

Veldig godt! Minner om en pizza vi lager innimellom, nå skal den finjusteres så det blir Tarte Flambée istedet

Frankrike

Lakka kunne nok tenkt sef det litt foreldede utstoppede alpemurmeldyret til rommet sitt, men vi hadde ikke plass...

Mmmmmm, like greet at set var stengt kanskje?

Fine, gamle bygg

Europaparlamentet


Dette er den klassiske oppskriften. Hvis du skal bake brød uansett, kan du bruke brøddeig i stedet for å bake en egen deig til denne - det er det som er vanlig i Alsace. (Funker best på temmelig lyst brød.)
Nok til 4- 6
4 dl hvetemel
1 ts salt
20 g gjær
1,5 dl lunka vann
200 g bacon, i terninger
2 løk, hakket
1- 2 dl crème fraîche
ev. 1 dl kvark
ev. 1 ts tørka urter
1 ss smør
Bland salt og mel. Bland gjær og vann. Jobb vannet inn i melet, enten med hendene, eller eltekloa til en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Jobb deigen sammen til den er jevn og fin, gjerne fortsatt litt klissete. La heve i 1 til 2 timer i romtemperatur, deretter litt i kjøleskap, hvis du har tid. (Det er best hvis totaltida er 3 til 4 timer, men i hastverk er en halvtime nok.)
Forvarm ovnen til 200 grader. 
Stek baconet til det begynner å svette ut fett - det trenger ikke å bli gjennomstekt. Ha i løk og stek i 2 minutter. 
Smør en langpanne med smør. Bre deigen utover panna. Hvis du bruker både crème fraîche og kvark, bland de to. Bre halvparten utover deigen. Ha på bacon og løk, eventuelt også urter. (Jeg synes estragon er godt her.)
Bak i ovnen i 15 minutter. Ha over litt ekstra av crème-fraiche-blandingen og server.
Vi bestilte gratinert, og det innebar et tynt tynt lag med revet ost på toppen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar