Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

søndag 17. juli 2016

På Langset II

Late feriedager i Breisetdalen. Variert vær, men når vi var så heldige å avslutte med strålende sol og varme, blir det det en husker!
Vi har fått ruslet noen fine turer, sett rådyrene rett utenfor gjerdet, lest, slappet av og kost oss. Vasket oss i striregn og svettet i solskinn. Fått med oss dystre nyheter fra verden der ute på radioen og vi har hørt på Reiseradioen. Spist lange frokoster, ledd og hatt det bra sammen, tradisjonen tro.

Bamse og Gunnar leser Ørneredet

Lakka ligger og lurer i gresset

Gutta på tur (alle i blått, som matcher himmelen)

Bamse og Lakka passer på matbordet

Kardemommeflette

Fyring for å holde mygg og knott unna

Pizza! På Langset smaker pizzaen så godt (og uvant) at en spiser så lenge det finnes! -det er fortsatt en litt uvirkelig følelse over det hele (selv om det nå er tredje sesong med innlagt strøm...) 


For alle som har vært inne på gamlestua på Elgseter er dette et kjent motiv. Mår fra bilbroen til  Langset. Maleriet vårt var konfirmasjonsgaven min fra Gomo og Gofa. De ville jeg skulle ha noe som minnet meg om Tinn. Mamma fant en kunstner fra Rjukan som var bosatt på Elverum, Anders Knutsen. Dit dro hele familien for å se på bildene han hadde, om vi fant noe med en viss forankring til Tinn... Vi fikk se mye fint, men plutselig dro han frem et bilde fra Øvset og alle ble nærmest sjokkert! At han hadde stått så nærme vårt sted og malt? -utrolig! Og da ble jo ikke overraskelsen noe mindre da han viste neste bilde, der han hadde stått på vår bilbro og malt elva ved Krakjen. Da var det ikke noe mer å lure på, i forhold til hva som skulle være min konfirmasjonsgave fra Gomo og Gofa. 
 

Bamse og Gunnar etter en voldsom regnbyge 

Restene etter et sykkelskilt... 

Heggtren 
 

Lakka tok med seg mommo og gikk stien over til Langset igjen 

Nystaul
 

Lapper med molte på 

Lappelunsj 

En kaffekopp med blåbær 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar