Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

lørdag 2. juli 2016

Hamburg

Neste etappe ble ikke så lang, målet var å spise hamburger i Hamburg! Og det fikk vi til. Sentrum av Hamburg var for øvrig mye hyggeligere enn hva vi hadde sett for oss, så vi slappet av og lot rushtiden "gå over" mens vi tok det med ro her.
Hamburg er ikke kjent for mange typiske severdigheter, men Rådhusplassen er kjent, og den fikk vi med oss. Elven Elben renner også gjennom byen. Og innsjøen Binnenalster ligger rett ved rådhuset. Vi satte oss ned ved Binnenalster for å kjenne på feriefølelsen, men etter en stund kom et skikkelig regnvær! Da søkte vi tilflukt på kafeen Mio og kunne bestille oss en deilig hamburgermiddag, i Hamburg! Her kom vi i prat med noen dansker på helgetur, det var selvsagt deres fascinasjon for gråtassene som opprettet kontakten.

Rådhuset

Lakka og Gunnar på Rådhusplassen 

Gunnar studerer Hamburg i miniatyr

Lakka og Bamse slapper av ved 

Restauranthunder
  
In Hamburg, eat hamburger!

Fra Mio kunne vi følge med på dragebåtroere som trente på Binnenalster. Dragebåtroe er opprinnelig en kinesisk idrett. Det er et lag med roere som sitter i en lang og smal robåt og de ror i takt med lyden fra en tromme. 

På vei tilbake til bilen 

 Rådhuset

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar