Etiketter

butikktips (53) Elgseter (306) Ferie (110) hund (772) Hverdag (422) interiør (113) jakt (207) Jul (285) Krokskogen (225) mat (426) Matauk (61) new York (148) oppskrift (187) Reise (211) restauranttips (123) Salat (17) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (46) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (253)

tirsdag 12. juli 2016

Gårdsdrift i Alpene


For en som er stor tilhenger av det norske kulturen med småbruk, og som mener at høyere matvare pris og statlige tilskudd er så visst verdt det, er det en fornøyelse å se gårdsdrift i alpene. Den minste flekker med gress til høy utnyttes, arbeidet er stor grad manuelt og dyrene beiter ute i naturen. Stordriften har ikke tatt over. I Zillertal skryter restaurantene av å kjenne bonden som har hatt dyrene da lager biff av og i Zermatt driver hotelleieren med sau i tillegg. Driftsbygningene er vegg i vegg med hotellene og de har egne, praktiske løsninger for størrelse på redskapen som er i bruk. De er stolte av sin lokale matproduksjon. Og de vakre grønne bakkene? -de beites nede av bufe. De bratteste bakkene "der ingen skulle tru at nokon kunne bu"? -der klamrer de seg fast.

Bratt skråning å hente høy fra… 


Kuene går høyt


På denne restauranten i Zillertal, skrøt de av å ikke bare vite hvilken gård biffen kom fra, men de kjente både bonden og kona hans personlig i tillegg! Restauranten på hotel Perauer

Eng ved siden av hotell Magdalena

Høyet lesses av bilen og inn i låven som er nærmeste nabo til hotel Magdalena

Sveitsisk ku

Beitende sauer

Et lite bruk ved foten av Matterhorn

Høyløe ved Matterhorn

Nyslått

Tørka er på

Ikke traktor med høyvogn her nei, høybil faktisk

Snerten liten høyvenderHøyet skal inn i løa, midt blant hotellene i Zermatt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar