Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

onsdag 20. juli 2016

Skjerdingen-Brettingsdalsbua-Skjerdingen


Er en fin dagstur som kan anbefales på det varmeste! 25 kilometer, stort sett langs bra sti i behagelig terreng. En kan selvsagt gå tur-retur samme vei, men vi synes nå i alle fall det er mer motiverende med en runde.
Fra Skjerdingen går stien opp på Brennkletten, nord for Storfjellet gjennom Breidskardet (hold lengst mulig mot Storvola her, så slipper du mye lettere unna steinrøys på vei ned i Brettingsdalen. I Breidskaret mister en den gode stien, men det er lett å holde retningen allikevel) og ned til Brettingsdalsbua. På returen kan man gå ut Brettingsdalen, ta inn på stien til Storfjellsætra og den rødmerkede skiløypa (ingen veldig god sti, men fin retning å holde) til du kommer inn på stien mellom Skjerdingen og Brennkletten og følger den de siste 2 kilometerne til Skjerdingen.

Vi var heldige med turværet, ikke så fotogent kanskje, men god temperatur å gå i og vi holdt oss tørre. Vi så 2 ryper og 150-200 rein i Breidskardet og 1 rådyr mellom kveet og Storfjellsætra.

Ut på tur!


Lakka nyter utsikten

Fra venstre: Nørstkletten - Storkletten - Skjerdingfjellet

Pust i bakken 

Storfjellet sett fra Breidskardet

Storvola sett fra Breidskardet

Utsikt til Hirisjøen 

Lakka gikk med rein i nesa over flere kilometer 

Reinen spiser seg nedover mot Brettingsdalen 


... Og endte med å nesten få dem i fanget til slutt... De var på vei ned i Brettingsdalen, men fikk nok noen i nesa og returnerte opp mot Breidskardet hvor de møtte oss. De lot seg ikke stresse av en liten elghundlos en gang, men vinklet mer mot Storvola. 

Godt med en kopp te og sjokolade ved Brettingsdalsbua (de små grå koste seg med litt tørket oksekjøtt) 


Bamse går rett over bekken, ingen skepsis å spore i det hele tatt! 

Mange fine "bulla" å se. Så hvite og fine i ulla etter en måned på utmarksbeite 

 


Hvem har vært her mon tro? Er det bare en hakkespett? 

Lakka på Myrullmyr

Hakke Hakkespett 

Alvdalsølen

Bamse la seg rett ned for litt hvile da vi kom inn inn i gangen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar