Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

mandag 11. juli 2016

I Sveits spiser man ost

... Smeltet hvit ost... Sånn er det bare! Et viktig poeng med å prioritere Sveits på en Alpetur, må jo være maten! Første kvelden i Zermatt rakk vi ikke ned til byen (fra fjelltur) før restaurantene var ferdige med serveringen (og når vi spør når det skjer: når vi er ferdige... Ikke så lett å forholde seg til altså, men vårt tips er å være på plass senest 21.00), men de andre to kveldene stod det smeltet hvitost på menyen: raclette til forrett, fondue til hovedrett.

Når man bestiller raclette i Sveits produseres ikke maten ved bordet, og, tilbehøret er enklere enn hva vi pleier å bruke hjemme i alle fall. Serveringen bestod av en asjett med smeltet ost, en skål kokte nypoteter og en skål sølvløk og små syltede agurker. Mmmmm...
På Stockhorn, nærmeste nabo til hotellet vårt.

Ostefondue, på sveitsisk vis. Den er hakket sterkere enn hva vi pleier å lage, her er både hvitvin OG brennevin oppi. 

Siste kvelden spiste vi på Zermatt sin eldste restaurant: Cafe du Pont

Fornøyd!

Alle var selvsagt med!

Vi delte en apflelstrudel til dessert (viktig å følge tradisjonene)

Alle koste seg! 
(Kelneren mistet (de lette) fatene med rester av brød og potet på Bamse... -veldig fornøyde gråtasser)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar