Etiketter

butikktips (47) Elgseter (242) Ferie (105) hund (736) Hverdag (360) interiør (95) jakt (141) Jul (209) Krokskogen (187) mat (315) Matauk (54) new York (126) oppskrift (147) Reise (171) restauranttips (99) Salat (10) Saus (8) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (45) Viltoppskrift (9) vinterpalasset (212)

søndag 10. juli 2016

Zermatt

Zermatt er en liten sveitsisk by, der du ikke får med deg bilen din. Den må du la stå igjen i Täsch for så å ta toget eller drosje inn til byen. Inne i byen finnes kun noen små og spesialbygde elbiler "på jobb". Byen ligger på 1608 moh, og det bor ca. 6000 mennesker her.
Den er populær som skisted om vinteren men her treffer man mange turister også om sommeren. Det kryr av overnattingssteder her og innimellom disse står det gamle høyløer og små gårder som fortsatt er i bruk. Mange av husene inne i byen har små kjøkkenhager og det lukter vedfyring når du kommer ut her.
Selve hovedgaten, stasjonsgaten, som går fra jernbanestasjonen og til kirkeplassen er ekstra godtbefolket med turister, stort sett i turklær. Du drar ikke hit for storshoppingen, med mindre du har langt over en gjennomsnitlig norsk inntekt, selv om det er mye som kan friste. De har selvsagt veldig mye turutstyr her, og da ligger det på Norrøna-priser og oppover, sveitsiske varer som klokker og kniver ser man også mye av. Men det er mye fint å titte på! Generelt koster det (transport, mat, servicetjenester, ting og tang) meste mye her, Sveits har det jo med å slå Norge i dyre land. Men sånn er det, det er så definitivt verdt å ta turen allikevel!
Med så mange turister som skal huses så finnes det selvsagt også mange spisesteder her, og mye godt på menyene. Vi opplevde bare god service i våre dager her.
Hovedmålet med å reise hit må jo være naturen, og den er fantastisk, det er fullt av 4000+-topper rundt her, spisse topper med snø. Matterhorn 4478 som troner  i enden av dalen er selvsagt høydepunktet! Jeg tar i alle fall meg selv i å hele tiden søke dit med blikket, samme hvor vi har vært. Vi har vært veldig heldige og sett fjellet hver eneste dag, bare godvær!
Det er forøvrig veldig greit å komme seg hit også, siden det går tog helt inn i sentrum. Fly til Geneve eller Zürich og ta toget derfra.
Zermatt er et sted som vi anbefaler på det varmeste å oppleve!

Lakka og Bamse på broen over Vispa med Matterhorn i bakgrunnen

I sentrum

Vi møtte flere andre hunder der også


Veldig kjekt med tett i tett med søppelkasser, de fleste hadde til og med poser på seg. Lett for alle å være fornøyde her!

Prøverom 

Leskende drikke fra coop'en

En knallbra pizza vi hadde til lunsj, vi var jo nærmest vegg i vegg med Italia. Selv om byen er bygd opp for turister, så stod det ikke i veien for kvaliteten på det den har å tilby. 

En av veldig mange grønnsakshager som lå midt inne i byen 

Hest og kjerre, alternativet til de små elbilene som transport rundt i byen 

Hus midt i sentrum

Zermatt fra fugleperspektiv 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar